Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θανάση Αθανασιάδη και το Mix Grill.
Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με συννεφιά και βροχούλα στο Νόβι Σαντ αλλά η ανακοίνωση των οργανωτών μας ανέβασε τη διάθεση: 'Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΧΙΤ, η Main Stage θα αλλάξει για έναν καλλιτέχνη, έτσι ώστε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του φεστιβάλ. Από το πρωί, η Main Stage ξαναστήνεται. Οι θρυλικοί Guns N' Roses έρχονται με 6 φορτηγά γεμάτα εξοπλισμό! Καθώς οι θρυλικοί ρόκερς ανακοίνωσαν μια εμφάνιση τριών ωρών, οι καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν μετά τις 2 στη κεντρική σκηνή μεταφέρονται στην Happynovisad Stage'.
Έχοντας στο μυαλό μας αυτή την ανακοίνωση, περάσαμε στην απέναντι όχθη του Δούναβη, ανηφορίσαμε στο κάστρο Petrovaradin και κατευθυνθήκαμε στη Main Stage. Όπως ανέφερε το πρόγραμμα, οι Wolfmother θα έβγαιναν στη σκηνή 21:15, και έτσι έγινε.
Οι Αυστραλοί Wolfmother, έχοντας στο ενεργητικό τους δύο δίσκους, και 1 βραβείο Grammy για την καλύτερη Hard Rock εμφάνιση το 2007, κατάφεραν κατευθείαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, ο οποίος ήταν λίγος μπροστά από τη σκηνή, αλλά αρκετά θερμός. Με μερικά μικρο-προβληματάκια στον ήχο οι Wolfmother δεν δυσκολεύτηκαν να ανεβάσουν τη διάθεση μας. Αξιοπρεπής εμφάνιση, με αρκετή αίσθηση από την εποχή του ψυχεδελικού ροκ, τραγούδια που κρατούσαν πάνω από 5 και 6 λεπτά, ατελείωτα τζαμαρίσματα και πολλή φωνή.
Setlist: Dimension / California Queen / New Moon Rising / Woman / White Unicorn και Another Brick in the Wall Part 2 (Pink Floyd cover) / Keep Moving / /Love train / Cosmig Egg / Vagabond / Colossal / Joker & the Thief
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θανάση Αθανασιάδη και το Mix Grill.
Οι Wolfmother κατέβηκαν από τη σκηνή μετά από μια ώρα. Γενικώς, το πρόγραμμα το εμφανίσεων τηρήθηκε κατά γράμμα, εκτός από την εμφάνιση των Guns N' Roses, που είχαν την αναμενόμενη καθυστέρηση. Ο κόσμος που συνεχώς μαζευόταν μπροστά από την κεντρική σκηνή, περίμενε με ανυπομονησία τον Axl και τους φίλους του για 45 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα.
Στην αρχή χειροκροτούσαν κάθε πέντε λεπτά, μετά έπεσαν λίγα γιουχαρίσματα και στο τέλος πανικός. Ο κόσμος αποθέωσε τον πάλαι ποτέ νούμερο ένα ροκ σταρ με το που ανέβηκε στη σκηνή και -τελικά- καλά έκανε γιατί ακόμα το' χει. Μέχρι να τον δω ζωντανά, δεν περίμενα ότι έχει ακόμα τόση ενέργεια. Αν και η σύνθεση του συγκροτήματος που είδαμε την Κυριακή δεν είναι η αρχική των Guns N' Roses, οι μουσικοί ήταν εξαιρετικοί και κατάλληλοι για αυτό το είδος μουσικής από όλες τις απόψεις. Τρεις κιθάρες (DJ Ashba, Richard Fortus, Ron 'Bumblefoot' Than), μπάσο/πλήκτρα (Tommy Stinson), drums (Frank Ferrer) synths/decks (Dizzy Reed).
Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός και όλοι ήταν άψογοι στα πόστα τους. Οι κιθαρίστες, πέρα από τα σόλο τους, καθώς και ο μπασίστας είχαν και την ευκαιρία (όπως σε όλες τις πρόσφατες συναυλίες) να παρουσιάσουν και δικά τους τραγούδια. Έτσι, ακούσαμε το Motivation (Tommy Stinson) και το Glad to be Here (Bumblefoot). Οι κιθαρίστες μπορεί να μην κάλυπταν την έλλειψη της προσωπικότητας του Slash αλλά ήταν άξιοι αντικαταστάτες του.
Όπως είχε ανακοινωθεί οι Guns N' Roses ήταν στη σκηνή για τρεις ώρες, ακούραστοι μέχρι το τέλος. Όπως είναι αναμενόμενο, ένα τρίωρο σετ δεν μπορεί παρά να κάνει μια κοιλιά και το συγκεκριμένο την έκανε κάπου λίγο πριν τη μέση. Πως αλλιώς όμως θα ακούγαμε τον Axl στα Estranged, Better, This I Love; Ποια επιτυχία τους να άφηναν απ' έξω;
Ο Axl μόνο με την παρουσία του ανέβαζε τη διάθεση όλου του κοινού. Βέβαια, είχε δίπλα του και τρεις κιθαρίστες που κρατούσαν όλο το show. Είχε και πυροτεχνήματα, είχε και φωτιές, τον βοήθησαν και αυτά λίγο. Με λίγα λόγια η εμφάνιση των Guns N' Roses στο EXIT ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική - ακούσαμε μεγάλες επιτυχίες και διασκεδάσαμε. Το καλύτερο κλείσιμο τεσσάρων ημερών γεμάτων μουσική..
Setlist:
Είσοδος με Splitting the Atom (Massive Attack)
1. Chinese Democracy
2. Welcome to the Jungle
3. It's So Easy
4. Mr. Brownstone
5. Sorry
6. Rocket Queen
7. Estranged
8. Better
9. Richard Fortus Guitar Solo
10. Live and Let Die (Paul McCartney)
11. This I Love
12. Shackler's Revenge
13. Dead Flowers (Rolling Stones)
14. Used to Love Her
15. Motivation (τραγούδι του μπασίστα Tommy Stinson, ο οποίος το ερμήνευσε)
16. Dizzy Reed Piano Solo (Baba O' Riley – The Who)
17. Street of Dreams
18. You Could Be Mine
19. DJ Ashba Guitar Solo
20. Sweet Child O' Mine
21. Another Brick in the Wall Part 2 (Pink Floyd cover) (Axl στο πιάνο)
22. Goodbye Yellow Brick Road / Someone Saved My Life Tonight (Axl στο πιάνο)
23. November Rain
24. Glad to Be Here (τραγούδι του κιθαρίστα Bumblefoot, ο οποίος το ερμήνευσε)
25. Don't Cry
26. Civil War
27. Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan)
28. Nightrain
Encore:
29. Madagascar
30. Whole Lotta Rosie (AC/DC)
31. Patience
32. Paradise City
Έξοδος με My Way (Frank Sinatra)