Την έναρξη της προπώλησης για τρεις ακόμα νέες παραγωγές αλλά και τις νέες δωρεάν παράλληλες δράσεις της Εφηβικής Σκηνής ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο.
Ακολουθεί το πρόγραμμα και η ταυτότητα των παραστάσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν στις σκηνές όπως τα ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Φουέντε Οβεχούνα, Λόπε δε Βέγα
Έναρξη: 28 Οκτωβρίου 2021
Με τόσα βιβλία που έχουν τυπωθεί, όλοι περηφανεύονται πως έγιναν σοφοί.
Η άφιξη του Διοικητή Φερνάν Γκόμεθ στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό Φουέντε Οβεχούνα αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων καθώς η αυταρχικότητα και η βαναυσότητά του ξεπερνούν τα όρια. Ο Γκόμεθ αντιμετωπίζει όλες τις γυναίκες του χωριού σαν κτήμα του, θεωρώντας ότι έχει απόλυτη κυριαρχία πάνω τους και τιμωρεί ανελέητα όποιον προσπαθεί να τον σταματήσει. Η εγκληματική συμπεριφορά του θα εξαντλήσει την ανοχή των κατοίκων που συνειδητοποιούν πως μόνο ενωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Με μοχλό την προσβολή της γυναικείας τιμής, η εξέγερση των χωρικών ξεσπάει. Ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος, θα σκοτώσουν τον τυραννικό διοικητή και θα αποκαταστήσουν την ηθική και τη δικαιοσύνη στο χωριό τους. Αντιπροσωπευτικό έργο του ισπανικού Μπαρόκ, το Φουέντε Οβεχούνα, -που σημαίνει «Προβατοπηγή»-, δημοσιεύτηκε το 1619. Πηγή του ήταν το Χρονικό του Fray Francisco de Rades y Andrada, το οποίο γραμμένο τέσσερις δεκαετίες πριν από το έργο του Λόπε δε Βέγα, περιγράφει ένα ιστορικό γεγονός του 1476 με πρωταγωνιστή ολόκληρο το χωριό Φουέντε Οβεχούνα.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Συνεργάτιδα δραματουργός: Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική Σύνθεση: Λευτέρης Βενιάδης
Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Γιάννης Βαρβαρέσος
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ειρήνη Λαμπρινοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Γιώργος Παύλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Μπούσια-Αλεξάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Άελλα Τσιλικοπούλου
Παίζουν (αλφαβητικά)
Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μαρία Γεωργιάδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Δήμου, Θανάσης Ζερίτης, Δημήτρης Κίτσος, Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Κριθάρας, Λωξάνδρα Λούκας, Γιάννης Μαστρογιάννης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ερατώ Πίσση, Διονύσης Πιφέας, Μαρία Σαββίδου, Νάνσυ Σιδέρη, Ελένη Στεργίου, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Φουρλής, Νίκος Χατζόπουλος, Ilya Algaer
ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
Λεωφορείον ο Πόθος, Τενεσί Ουίλιαμς
Έναρξη: 12 Nοεμβρίου 2021
Όποιος και αν είστε, εγώ βασιζόμουν πάντα στην καλοσύνη των ξένων...
Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Το έργο που καθιέρωσε τον Τενεσί Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κόσμου, γράφτηκε το 1947 και έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Ethel Barrymore στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ. Έχει γνωρίσει αναρίθμητες αναβιώσεις στις σκηνές όλου του κόσμου, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που το έργο ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Λίνα Μότσιου
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Στίχοι τραγουδιού: Αγαθή Δημητρούκα
Κίνηση: Εύη Οικονόμου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κακαβούλας
Συνεργάτης δραματουργός: Μάρκος Τσούμας
Βοηθός σκηνογράφου: Φανή Παϊτάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τάμπλερ
Παίζουν (αλφαβητικά)
Άγγελος Ανδριόπουλος, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ίντρα Κέιν, Λάμπρος Κτεναβός, Νικόλας Μακρής, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Νάνσυ Μπούκλη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αποστόλης Τότσικας, Γρηγόρης Φρέσκος
Δύο μουσικοί επί σκηνής.
ΘΕΑΤΡΟ REX ΣΚΗΝΗ - «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»
Αιολική Γη, Ηλία Βενέζη
Έναρξη: 2 Δεκεμβρίου 2021
Κι όμως, δεν γράφουνται με ίσιες γραμμές οι μοίρες των ανθρώπων.
Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού. Το υποστατικό του παππού είναι ανοιχτό προς όλους. Σαν ομηρικός βασιλιάς φιλοξενεί τους περαστικούς κι εκείνοι για αντάλλαγμα αφηγούνται στην οικογένεια ιστορίες και παραμύθια από τον μαγικό κόσμο της Ανατολής. Αυτά τα παραμύθια, ντυμένα με ήχους, χρώματα και μυρωδιές, θα είναι οι ανεξίτηλες μνήμες που θα συνοδεύουν τον νεαρό ήρωα για πάντα. Μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν από τη Μεγάλη Καταστροφή, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια. Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.
Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, με τη συνεργασία του Δημήτρη Χαλιώτη
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά-κοστούμια-video: Παντελής Μάκκας
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Συνεργάτης στη σκηνογραφία: Σωτήρης Μελανός
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αιμιλία Καραντζούλη
Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Μπίζα
Βοηθός ενδυματολόγου: Έλλη Εμπεδοκλή
Video Sand Artist: Ιρίνα Μπόικο
Παίζουν (αλφαβητικά)
Αλίκη Αλεξανδράκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαρία Δελετζέ, Κωστής Καλλιβρετάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Παναγιώτης Κατσώλης, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Έλενα Μαρσίδου, Δημήτρης Μαύρος, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Ντάσκας, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Μιχάλης Συριόπουλος, Βικτώρια Φώτα, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
ΘΕΑΤΡΟ REX ΣΚΗΝΗ - «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ»
Η φάρμα των ζώων, Τζωρτζ Όργουελ
Έναρξη: 18 Νοεμβρίου 2021
Είδα σ’ ένα όνειρο τη γη όπως θα είναι όταν ο άνθρωπος θα έχει εξαφανιστεί.
Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία. Ο Τζωρτζ Όργουελ στο πιο γνωστό, ίσως, έργο του, τη Φάρμα των ζώων, που εκδόθηκε στα 1945, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, μας καταθέτει μια αλληγορία για τις συνέπειες μιας ελλιπούς πολιτικής επανάστασης και διερευνά πώς το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης εκτροχιάζεται και μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό απολυταρχικό καθεστώς, που βλέπει παντού εχθρούς.
Ταυτότητα παράστασης:
Θεατρική Διασκευή: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Άρης Μπινιάρης, Βύρων Θεοδωρόπουλος
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισµοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Εύη Οικονόμου
Βoηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνογράφου: Εύη Ανδριανού
Βοηθός φωτίστριας: Στέβη Κουτσοθανάση
Παίζουν (αλφαβητικά)
Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Μιχάλης Βαλάσογλου, Πάνος Ζυγούρος, Άννη Θεοχάρη, Βάσω Καβαλλιεράτου, Ιωάννα Μαυρέα, Γρηγορία Μεθενίτη, Κώστας Μπερικόπουλος, Άρης Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Μάριος Παναγιώτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Μαριάµ Ρουχάτζε, Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Ένας μουσικός επί σκηνής
ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - Παιδική Σκηνή
Το αγόρι στο θεωρείο, Αγγελική Δαρλάση
Έναρξη: 4 Δεκεμβρίου 2021
Οι τοίχοι είναι τόσο λεπτοί που ακόμα και τα όνειρα μας μπερδεύονται με τα όνειρα των άλλων. «Είναι κουκλόσπιτο εδώ...», ψιθυρίζει η Αρετή όταν αντικρίζει το θέατρο και αποφασίζει να ζήσει κρυμμένη μέσα σ' ένα μπαούλο. Εκείνη, ο Δρόσος ο αδελφός της και άνθρωποι που σώθηκαν το φοβερό βράδυ της Καταστροφής, κάνουν σπίτι τους ένα θεωρείο στο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας. Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της σύγχρονης λογοτεχνίας για παιδιά, Το αγόρι στο θεωρείο της πολυβραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση, που κυκλοφόρησε το 2017, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, σε διασκευή για το θέατρο από την Άνδρη Θεοδότου. Μια ιστορία σαν άγριο και τρυφερό συνάμα παραμύθι με αφορμή ένα ιστορικό γεγονός: τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Σεπτέμβριο του 1922. Τότε που πάνω από 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για πάντα τα σπίτια και την πατρίδα τους και να προσπαθήσουν να χτίσουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα.
Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Γιώργος Λόξας
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Παίζουν (αλφαβητικά)
Ελένη Βλάχου, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Σοφία Μαραθάκη, Μιχαήλ Μελίσσης, Βασίλης Μηλιώνης, Αθηνά Μουστάκα, Δανάη Σαριδάκη, Θάλεια Σταματέλου, Ρούλα Τσέρνου, Γιώργος Σύρμας, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.
Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Τζαβάρας, Μανώλης Χριστοδούλου
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ταμεία Εθνικού Θεάτρου (Κτήριο Τσίλλερ & Θέατρο Rex)
Πληροφορίες: Ταμεία Κτηρίου Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), τηλ. 210.5288170-171
TICKET SERVICES
Online αγορά εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
*Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως «αμιγείς» χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Για θεατές άνω των 12 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά από 4 έως 11 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR ή rapid. Η είσοδος γίνεται με χρήση μάσκας και με τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
Νέες δωρεάν παράλληλες δράσεις της Εφηβικής Σκηνής
Σε δράσεις που απευθύνονται στο κοινό των εφήβων αφιερώνει τη σκηνή Κατίνα Παξινού, για όλη τη νέα θεατρική περίοδο, το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή – απάντηση στην κοινωνική και πολιτιστική απομόνωση που επέφερε η πανδημία και στις αρνητικές συνέπειες που έχει στους νέους.
Ένα πολυδιάστατο πλέγμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων φέρνει στο προσκήνιο τους εφήβους και το περιβάλλον τους (σχολείο και οικογένεια) και παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε πλήθος καλλιτεχνών να τροφοδοτήσουν με την έμπνευσή τους αυτό το δυναμικό σύστημα που ονομάζεται εφηβικό θέατρο.
Έχοντας εξασφαλίσει για πρώτη φορά έναν πολύ σημαντικό οικονομικό πόρο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, αφενός εγκαινιάζει έναν συνεχή και γόνιμο διάλογο με το σχολικό περιβάλλον, αφετέρου καλεί καλλιτέχνες για να δουλέψουν με τους νέους έξω από τις εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και απαιτήσεις, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή έργων για νέους και προάγοντας την αισθητική παιδεία.
Στο πλαίσιο της Εφηβικής Σκηνής, έχουν προγραμματιστεί δύο παραστάσεις κατά τη θεατρική περίοδο 2021-22. Η πρώτη είναι ο «Εχθρός της τάξης» του Νάιτζελ Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, που έκανε πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου και συνεχίζει τις παραστάσεις του με ενθουσιώδη αποδοχή από τους εφήβους, τους γονείς και τους δασκάλους τους έως και 23 Ιανουαρίου 2022, και η δεύτερη «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» του Μαξ Φρις, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, που θα παρουσιαστεί από τις 5 Φεβρουαρίου 2022.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Πριν και Μετά
Πρόκειται για δύο δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε αντιστοιχία με τις δύο προγραμματισμένες παραστάσεις που υλοποιούνται μέσα στην τάξη προτού και αφού οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει την παράσταση. Οι υπεύθυνοι θεατροπαιδαγωγοί επισκέπτονται τα σχολεία με προκαθορισμένο ραντεβού και σε ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργικούς άξονες και τα ερωτήματα της παράστασης δουλεύουν με την ομάδα. Το Πριν και Μετά προσφέρεται και σε ψηφιακή εκδοχή για τους εφήβους από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που θα επισκεφτούν το Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις.
Χτίζοντας την Αλλαγή Ιστορίες που επείγουν
Πρόκειται για τρίωρα εργαστήρια που προσφέρονται άπαξ και δωρεάν στους εφήβους από τους εμψυχωτές-καλλιτέχνες της Εφηβικής Σκηνής, στους χώρους της Σκηνής Κατίνα Παξινού. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται διά ζώσης, ωστόσο δίνεται και η δυνατότητα ψηφιακής συμμετοχής εφήβων από όλη την περιφέρεια.
Γύρω μας διαδραματίζονται ιστορίες που αλλάζουν την εξέλιξη της Ιστορίας· μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτές; Μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους με τη θεατρική πρακτική οι νέοι δίνουν καλλιτεχνική υπόσταση σε καίρια ερωτήματα των καιρών μας, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην κοινωνική εξέλιξη και να χτίσουν μια μορφή συνείδησης που θα ενισχύει το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Φύλο, Κλιματική Αλλαγή, Ευκαιρίες-Προσβασιμότητα είναι οι λέξεις κλειδιά και οι θεματικές που διαπνέουν το εκπαιδευτικό πλέγμα αυτών των εργαστηρίων. Κάθε ομάδα έχει έπειτα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την εμπειρία αυτή ως πηγή έμπνευσης και αφετηρία για δράσεις της δικής της επινόησης, όπως προγράμματα ευαισθητοποίησης στην κοινότητα, έκθεση φωτογραφίας, οργάνωση φόρουμ κ.ά., που θα συμβάλουν με τη σειρά τους στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας τους.
Στούντιο συγγραφής θεατρικών έργων για νέους
Πρόκειται για σεμινάριο-εργαστήριο με τη συμμετοχή τεσσάρων θεατρικών συγγραφέων σε συνεργασία με εφηβικές ομάδες. Οι συγγραφείς θα πειραματίζονται και αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τους εφήβους πάνω σε ιδέες τους και ανιχνεύουν τους προβληματισμούς τους, από όπου αντλούν ένα πρώτο υλικό από τις συμμετέχουσες σχολικές ομάδες, και τελικά προχωρούν στη συγγραφή θεατρικών έργων γύρω από τη θεματολογία που προέκυψε μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με τα παιδιά! Στη γόνιμη αυτή διαδικασία οι συγγραφείς θα υποστηριχτούν επιπλέον με την υλοποίηση ειδικού σεμιναρίου, στοχευμένου και εστιασμένου στη θεατρική συγγραφή, με εισηγητή τον καταξιωμένο Βρετανό θεατρικό συγγραφέα και δάσκαλο Chris Cooper. Το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικών Έργων για Νέους φέρνει τους ίδιους τους εφήβους στον πυρήνα του προβληματισμού γύρω από σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και της δημιουργικής διαδικασίας, καθώς θα δουν τα ερωτήματά τους να μετεξελίσσονται σε έργα, που θα εμπλουτίσουν το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο για νέους!
Oλες οι παράλληλες δράσεις της Εφηβικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου που λειτουργούν ως σεμινάρια, θα πραγματοποιούνται διά ζώσης στους χώρους του Εθνικού θεάτρου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7001469.