
Support στους Ρώσους έκαναν οι Πατρινοί Playground Noise. Η μπάντα αυτή ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις μας και το κάθε live τους είναι εγγυημένα επιτυχημένο. Με βασικό ήχο αυτό της ηλεκτρικής κιθάρας, φωνητικά με συναίσθημα και τα τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο τους μας «ζέσταναν» μέχρι να υποδεχτούμε το «πρώτο όνομα».
«Πρώτο όνομα», λοιπόν, οι Motorama. Ο χαρακτηρισμός αυτός, όμως, ισχύει μόνο για το line-up. Η εμφάνισή τους δεν έδειχνε τίποτα κακώς επιτηδευμένο, τίποτα υπερφίαλο. Το κενό που δημιουργείται μεταξύ του μουσικού και του θεατή δεν καλύφθηκε μόνο από τη μουσική τους αλλά και από τη διάθεσή τους. Ήρθαν κοντά στο κοινό χωρίς καν να μας απευθυνθούν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους – παρά μόνο στο τέλος όταν μας ευχαρίστησαν. Και το κοινό τους το ανταπόδωσε με θερμά χειροκροτήματα, τα οποία οδήγησαν στο πρώτο και στο δεύτερο encore.

Οι Motorama είναι σίγουρα επηρεασμένοι, όπως και πολλοί άλλοι, από τους post-punk ήχους συγκροτημάτων, όπως οι Joy Division, αλλά προτείνουν μια νέα πλευρά αυτής της μουσικής. Την προσαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία στην εποχή τους και δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν.

Τελικά, εκτός από τη μουσική τους μου άρεσε η ανεπιτήδευτη εμφάνιση τους, ο χώρος της συναυλίας και το πόσο ταίριαξε με την εμφάνιση αυτή, το ότι με μικρό χρηματικό αντίτιμο (10 και 15 ευρώ) είδαμε ένα ανερχόμενο συγκρότημα που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μεγάλη εξέλιξη, η ιδιαίτερη σκηνική παρουσία του τραγουδιστή και το λούτρινο κεφάλι μιας λευκής τίγρης που κοσμούσε το KORG! (και περιβαλλοντικό μήνυμα παρακαλώ).
Θα ήθελα να δω περισσότερο κόσμο να στηρίζει αυτές τις εμφανίσεις αλλά θα ρίξω το φταίξιμο στην οικονομική κρίση.