Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook και να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίουυ στις 1.00 μμ:
{contest_form}
Παρασκευή 29/11
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 -
Είσοδος: 12€ (bar, με μπύρα ή κρασί) – 20€ (σε τραπέζι, με ποτό)
Ο Κώστας Χατζής θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο PASSPORT, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, με τη συνοδεία της ορχήστρας του.
Aναμφίβολα θεωρείται από τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. Ο Κώστας Χατζής είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή κιθάρα», είναι αυτός που μας έδωσε, για πρώτη φορά, μπαλάντες με κοινωνικά μηνύματα. Διαμόρφωσε με τη διαχρονική παρουσία του, εδώ και 50 χρόνια, ξεχωριστή σχολή, ενώ τα χνάρια του ακολούθησαν γενιές τραγουδοποιών, που μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Ο παππούς του υπήρξε μεγάλος λαϊκός κλαρινετίστας αλλά και ο πατέρας του έπαιζε πολύ καλό σαντούρι, γι' αυτό κι ο Κώστας δεν άργησε ν' ακολουθήσει τα βήματα της οικογένειάς του. Στα 16 του κιόλας χρόνια τον έπαιρνε ο πατέρας του μαζί του για να τραγουδήσει σε γάμους, βαφτίσια και σε κάθε άλλη εκδήλωση όπου ήταν απαραίτητη η δημοτική μουσική. Μετά από 5ετή περιπλάνηση στην επαρχία, καταλήγει τελικά στην Αθήνα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων...
Το ταλέντο του ανακάλυψαν γρήγορα όλοι οι μεγάλοι συνθέτες της εποχής (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Μαρκόπουλος) με τους οποίους συνεργάσθηκε, ερμηνεύοντας, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, τα τραγούδια τους, προσθέτοντας έντονα το προσωπικό του στυλ και την ιδιαίτερη ευαισθησία του, αυτή που προσθέτει μελωδία αλλά και νόημα στον στίχο του τραγουδιού…
Αν η δεκαετία του '60 καθιέρωσε τον Κώστα Χατζή, η δεκαετία του '70 τον ανέδειξε σε έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες και εκτελεστές τραγουδοποιούς. Στη δεκαετία αυτή έγραψε το «Πέτρα και Φως», το «Ουαί», το «Γιος της Άνοιξης», τα «Δεκατρία τραγούδια» το ανεπανάληπτο «Ρεσιτάλ», τα «Ανθρώπινα Συστήματα», το «Κώστας Χατζής 79» αλλά και το «Ελπίδα-Δάκης στου Κ.Χατζή». Είχαν προηγηθεί: «Γειτονιές του κόσμου», «Αναγέννησις Αλόννησος», «Κώστας Χατζής τραγουδά Κώστα Χατζή», «Ο Κώστας Χατζής παίζει και τραγουδά μαζί σας».
Και μετά το τέλος της δεκαετίας αυτής, ο Χατζής ξεκινά μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, όπου δίνει συναυλίες για τον απόδημο Ελληνισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης έφτασε μέχρι και τον Λευκό Οίκο, όπου ο τότε Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του. Είναι από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που δέχτηκαν πρόσκληση από Αμερικανό Πρόεδρο, και στους οποίους δόθηκαν εύσημα για το ήθος και το έργο τους.
Η Δεκαετία του '80 σφραγίζεται με το «Ταμ-Ταμ» και τη «Συνάντηση» με την Μαρινέλλα, τα «Νταουλιέρικα», τα «Στίγματα του Καιρού» και την «Ζωντανή Συναυλία στον Ορφέα». Η δεκαετία του '90 ανοίγει με το άλμπουμ «Η Αλεξίου Τραγουδάει Κώστα Χατζή», ακολουθεί το «ΡΟΜ Αγάπη μου», η «Μουσική Ιεροσυλία», οι «Εικόνες του Σήμερα» τα «Ερωτικά», οι «Άπονες εξουσίες», «Τα βράδια που ονειρεύονται οι Τσιγγάνοι», το «Χωρίς εσένα» και το «Σε 4/4». Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών, παρουσίασε το δίσκο «Κώστας Χατζής Live», συμμετείχε στο «Ιωβηλαίο» με το Μίμη Πλέσσα, το «Στιγμές Μοναξιάς» και το «Live με τον Αντώνη Ρέμο».
Μετά από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του με τη Μαρινέλλα στο Παλλάς και μια εξίσου επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, που αγκαλιάστηκε από το κοινό, ο Κώστας Χατζής ξανά στον Πειραιά, για μια και μοναδική συναυλία στο PassPort.