Zourmet - 2

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για τα καλά σας λόγια στο ντεμπούτο της στήλης. Πραγματικά μου δίνουν την ώθηση για να συνεχίσω να γράφω τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει εδώ και χρόνια. Επίσης να ευχαριστήσω τους δεκάδες καταστηματάρχες για τις προσκλήσεις που μου έστειλαν να δοκιμάσω την κουζίνα τους. Ένας ένας κύριοι γιατί δεν έχω τόσο χρόνο στη διάθεσή μου και αν τις αποδεχτώ όλες πρέπει να τρώω απο το πρωί μέχρι το βράδυ για τον επόμενο μήνα.   
Διαβάστηκε φορες
  
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για τα καλά σας λόγια στο ντεμπούτο της στήλης. Πραγματικά μου δίνουν την ώθηση για να συνεχίσω να γράφω τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει εδώ και χρόνια. Επίσης να ευχαριστήσω τους δεκάδες καταστηματάρχες για τις προσκλήσεις που μου έστειλαν να δοκιμάσω την κουζίνα τους. Ένας ένας κύριοι γιατί δεν έχω τόσο χρόνο στη διάθεσή μου και αν τις αποδεχτώ όλες πρέπει να τρώω απο το πρωί μέχρι το βράδυ για τον επόμενο μήνα.  

   Μετά την περιήγηση μας στην Ανατολική Αττική την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα θα κινηθούμε κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Με τον καιρό που έχουμε τις τελευταίες μέρες θα έπρεπε να συνεχίσουμε τις αναφορές μας στην εξοχή της Αττικής , ωστόσο έχουμε μπροστά μας άνοιξη και καλοκαίρι. Το μενού σήμερα περιλαμβάνει Σουφάλα.

   Βρίσκεται στους Αμπελόκηπους και η διεύθυνση είναι Λουίζης Ριανκούρ 75. Εκτός από την κυρίως αίθουσα όπου συνήθως γίνεται χαμός από κόσμο , υπάρχουν και άλλες δύο αίθουσες πιο μικρές στο υπόγειο και στο πατάρι για πιο ήσυχες καταστάσεις. Είναι ίσως από τις λίγες ταβέρνες όπου στην είσοδό της βρίσκεται η κουζίνα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Και πάμε τώρα στο ζουμί!!! Το φαγητό απλά σκίζει. Όσο απαιτητικός και να είσαι θα φύγεις χορτάτος από εκεί. Εκτός από τα κλασσικά μπριζολοειδή-παϊδάκια-κοκορετσοεξοχικοειδή το κατάστημα προσφέρει και μεγειρευτά φαγητά. Δοκιμάστε την γαρδούμπα για μεζέ  και στα ορεκτικά μην ξεχάσετε τα μπουρεκάκια. Μετά το ποπ δεν έχει στοπ. Επίσης να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα τα γαριδομπέίκον. Η γαρίδα συναντάει το μπέϊκον σε μια μοναδική παράσταση αντιθέτων γεύσεων. Για το τέλος υπάρχει έκπληξη αλλά θα το πω δεν κρατιέμαι. Αφού λοιπόν βρίσκεστε στη διαδικασία της πέψης ξαφνικά σας επιτίθεται μια πιατέλα με φρούτα και γλυκά. Σαν γλυκό υπάρχει μήλο ψημένο και χειροποίητη κρέμα καραμελέ αναλόγως τα κέφια του σεφ.

   Ας ξεφύγουμε λίγο από το φαγητό όμως και να περάσουμε στο περιβάλλον και τις τιμές. Σας εγγυώμαι ότι με 15-20 ευρώ το άτομο θα φύγετε στα τέσσερα. Χώρος πολύ καθαρός και εξυπηρέτηση άψογη. Το μόνο μειονέκτημα είναι το παρκινγκ στις μέρες αιχμής δηλαδή Παρασκευή και Σάββατο. Βέβαια λύση σε αυτό δίνουν δύο μεγάλα ιδιωτικά παρκινγκ της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα