Η ιστορία των The Wonder-fall Quartet ξεκινάει το 2009, όταν ο ντράμερ Θάνος Χατζηαναγνώστου και η ερμηνεύτρια Ειρήνη Κωνσταντινίδη επιχείρησαν μια πρώτη συνεργασία. Το 2010 η παρέα συμπληρώθηκε από τον πιανίστα Δημήτρη Θεοχάρη και τον κοντραμπασίστα Χάρη Μέρμηγκα. Ο κοινός τους μουσικός τόπος είναι η τζαζ και ο πρώτος καρπός της σύμπραξής τους είναι το άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, που κυκλοφόρησε το 2011 και στο οποίο συμμετέχει ο Χάρης Λαμπράκης.
Ως σημερινοί μας φιλοξενούμενοι, οι The Wonder-fall Quartet επέλεξαν και μας παρουσιάζουν αγαπημένους τους καλλιτέχνες, συγγραφείς, δίσκους και βιβλία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το γκρουπ, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους, http://www.thewonderfallquartet.com/ .
1. Τα βιβλία του Τζων Στάινμπεκ, για την απέραντη ανθρωπιά και αλήθεια τους.
2. Το βιβλίο Γράμματα Σ' Ένα Νέο Ποιητή (Ράινερ Μαρία Ρίλκε) για την φιλοσοφική του διάθεση σε σχέση με την τέχνη και την αγωνία των δημιουργών.
3. Το βιβλίο Ο Μικρός Πρίγκιπας (Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ) για την αξία της αθωότητας.
4. Οι δίσκοι της ECM (κυρίως των Misha Alperin, John Surman) για την ατμόσφαιρα των συνθέσεων και τον απαράμιλλο ήχο.
5. Το γκρουπ E.S.T. για την ενέργεια και τη δύναμη της μουσικής του, που αναδεικνύει την αξία της ομαδικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μουσικών.
6. Oι Pink Floyd και ιδιαίτερα ο δίσκος The Dark Side Of The Moon.
7. Το γκρουπ Χάρης Λαμπράκης Quartet για την αγάπη και την αφοσίωσή του στην Μουσική.
8. Ο Οδυσσέας Ελύτης, για το μεγαλείο της ποίησής του και την εξύψωση του πνεύματος και του κάλλους.
9. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, για το ιδιαίτερο “βλέμμα” του και την ποιητική διάσταση των εικόνων στις ταινίες του, που αποτελούν αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά.
10. Η σύγχρονη τέχνη (ζωγραφική–μουσική), όπου τα χρώματα συνδιαλέγονται πάνω στο ταμπλώ, όπως και οι ήχοι συνδιαλλέγονται μέσα σ’ ένα μουσικό κομμάτι.