11 οργανικές συνθέσεις αποτελούν τη νέα δισκογραφική κατάθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Το Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος αποτελεί σταθμό στη προσωπική δημιουργική πορεία του Μπάμπη.
Μια πορεία που ξεκίνησε από το 2008 με αυτοσχεδιαστικά Electric Solo live, εξελίχθηκε στο εμβληματικό Απ’τη σπηλιά του Δράκου με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930, έκανε μία ενδιάμεση στάση στη μουσική της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» και κορυφώνεται τώρα με αυτό το άλμπουμ που περιέχει 11 οργανικές συνθέσεις του ίδιου του Μπάμπη.
Ένας εξερευνητής της κιθάρας, του ήχου, της αρμονίας και της ενορχήστρωσης, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν εφησυχάζει αλλά και δεν αναπαύεται σε δάφνες του παρελθόντος. Δεν ερευνά απλά, αλλά καταθέτει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα της έρευνας του προσφέροντας μας ταξίδια μελωδικά, ποικίλων διαθέσεων, και ευχάριστα απρόοπτων προορισμών.
Συνοδοιπόροι του τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», του σχήματος δηλαδή που τον συνοδεύει στα live του (όταν δεν εμφανίζεται σόλο), οι οποίοι συμμετέχουν και στο Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος.
Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέτας (βιολί) και Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)
Από τη μάλλον μακρινή – αλλά πάντα επίκαιρη – εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Να μας εντυπωσιάζει τεχνικά χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Να ντύνει με μελωδίες και τη μελαγχολία μας και τη χαρά μας.
Και όλο αυτό απλά, με φυσικότητα, όπως κυλάει το νερό στο αυλάκι, όπως ρέει το Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος.
Ο τίτλος του άλμπουμ είναι δανεισμένος από το ομώνυμο κρητικό τραγούδι του Γιάννη Δερμιτζάκη (Δερμιτζογιάννη, 1907-1984)
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Royal Alzheimer Hall την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014 με μηχανικούς ήχου τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα οι οποίοι υπογράφουν επίσης τόσο τις μίξεις όσο και το mastering.
Παραγωγή: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Red Creative (σε μια ιδέα του Μπ. Παπ.)
Το άλμπουμ θα αρχίσει να παρουσιάζεται ζωντανά μέσα στο χειμώνα του 2015, οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα
Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε cd. Κυκλοφορία σε βινύλιο θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Ψηφιακή κυκλοφορία (mp3 download, streaming): Από 8 Δεκεμβρίου σε i-tunes, 7digital, eMusic, Deezer, Spotify και συνολικά 135 καταστήματα ψηφιακής πώλησης σε όλο τον κόσμο.
Σχετικό θέμα